Runstreak 100 är genomfört

-

I början av sommaren satte jag upp först en, sedan två, träningsutmaningar för mig själv. Om jag ändå skulle vara hemma hela sommaren, så kunde jag göra något vettigt av det. Första utmaningen blev klar idag lördag, genom att runstreak 100 är genomfört.

Runstreak är ett vedertaget begrepp inom löpning, som säger att en varje dag ska springa åtminstone en engelsk mile = 1,6 km. Det kan låta lite, men utmaningen att det ska ske varje dag. Vart en än är i världen, så ska en ut och springa minst 1,6 km.

Runstreak 1
Efter min första dag den 1:a maj 2020

Jag började min runstreak med en utmaning om 1 månad, dvs 30 dagar. Men dessa 30 dagar gick ändå så bra, så redan innan jag gjort dem klara, så hade jag bestämt mig för att försöka på 100 st.

Runstreak 23
Efter 23 dagar

Visst har det tagit emot och vissa dagar har jag inte kommit ut förrän efter 23 på kvällen och inte heller sprungit mer än jag behöver (dvs 1,6 km), men jag har genomfört löpning alla dessa 100 dagar på raken.

Runstreak 99
Efter 99 dagar, dvs igår, då vi kom ut 23.30 och sprang kortast möjliga

Jag engagerade tidigt min sambo Daniel, då jag insåg fördelen att vi skulle vara två med samma mål. Och det har nog varit en förutsättning för att klara 100 dagar för mig. Vi har hjälpts åt, då vi haft samma mål.

Runstreak 95
Efter 95 dagar, denna gång på semester i Rom

Att vi var två som skulle genomföra samma utmaning, gjorde det så mycket lättare att springa även på semestern i Rom, som vi varit iväg på nyss. Även tidigare i sommar, då vi var hemma hos min bror i några dagar så skulle samma utmaning tajmas in i schemat.

Runstreak 79
Runstreak 79 hemma hos min bror, strax innan vi skulle äta middag
Runstreak 91
Runstreak 91 i Gävle

Runstreak är också ett sätt att se andra ställen, än jag skulle sett om jag suttit kvar på hotellrummet. Bilden ovan är från en skog strax utanför Scandic Gävle Väst, där vi bodde en natt. Det hade jag INTE upptäckt, utan runstreak.

Men även om jag låter superduktig på alla sätt, så ska jag också erkänna att många rundor har blivit kortaste möjliga, dvs 1,6-2 km. En runda runt Surfbukten ger mig 2 km, så det är det helt klart vanligaste rundan. Men även det ger km på totalsumman.

Runstreak 60
Runstreak 60 då jag sprungit en runda runt Surfbukten på Frösön, kortaste möjliga runda hemifrån.

Jag har fått ihop många km på mina Runstreaks, bara för att jag verkligen sprungit varje dag.

I maj fick jag ihop 14 mil på en månad
I juni fick jag ihop 11,5 mil på en månad
I juli fick jag ihop 12,2 mil på en månad
Hittills i aug (den 8:e) har jag fått ihop 2,1 mil

Så 39,8 mil på 100 dagar. Nästan 4 km varje dag i 100 dagar. Så häftigt!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelHur är det att resa igen?
Nästa artikelPeterskyrkan i Rom

Kommentera