Drydens kantarellpasta

-

Dags för Drydens kantarellpasta, en rätt som min sambo Daniel hittade på Ica när jag inte hade några egna idéer på middagsmat. Riktigt goda stuvade makaroner, toppade med smörstekta gula kantareller – kan det bli fel? Nej.

Vi hade inga egna kantareller, så jag fick bege mig till just Ica och hittade 150 g för ca 80kr. Otroligt dyrt men ändå billigt för att slippa hitta ett eget kantarellställe. Det fick iaf räcka, även om det står 500 g i receptet nedan:

5 dl makaroner (gärna gammeldags idealmakaroner)
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
100 g riven parmesanost (100 g motsvarar ca 2 dl)
1 msk färsk timjan
2 – 3 tsk tryffelolja
salt & svartpeppar

500 g färska kantareller
2 msk smör

Ev färsk timjan vid servering

Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. Ta fram en annan kastrull och blanda crème fraiche och grädde och koka upp. Vänd ner kokta makaroner, parmesanost och repad timjan. Smaka av med tryffelolja, salt och svartpeppar.

Ansa kantarellerna och skär dem i mindre bitar. Stek kantarellerna i smör tills de får fin färg och salta.

Servera Drydens kantarellpasta

Skeda upp valfri mängd stuvade makaroner och strössla över stekta kantareller. Toppa gärna med mera färsk timjan.

Drydens kantarellpasta
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera