Dags för Drydens kantarellpasta, en rätt som min sambo Daniel hittade på Ica när jag inte hade några egna idéer på middagsmat. Riktigt goda stuvade makaroner, toppade med smörstekta gula kantareller – kan det bli fel? Nej.
Vi hade inga egna kantareller, så jag fick bege mig till just Ica och hittade 150 g för ca 80kr. Otroligt dyrt men ändå billigt för att slippa hitta ett eget kantarellställe. Det fick iaf räcka, även om det står 500 g i receptet nedan:
5 dl makaroner (gärna gammeldags idealmakaroner)
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
100 g riven parmesanost (100 g motsvarar ca 2 dl)
1 msk färsk timjan
2 – 3 tsk tryffelolja
salt & svartpeppar
500 g färska kantareller
2 msk smör
Ev färsk timjan vid servering
Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. Ta fram en annan kastrull och blanda crème fraiche och grädde och koka upp. Vänd ner kokta makaroner, parmesanost och repad timjan. Smaka av med tryffelolja, salt och svartpeppar.
Ansa kantarellerna och skär dem i mindre bitar. Stek kantarellerna i smör tills de får fin färg och salta.
Servera Drydens kantarellpasta
Skeda upp valfri mängd stuvade makaroner och strössla över stekta kantareller. Toppa gärna med mera färsk timjan.