Club Sandwich som skön fredagsmiddag

-

Softa fredagar är nice! Att få komma hem efter en arbetsvecka och tillaga en god men ändå lättlagad middag, kunna sitta ner och sitta kvar och bara ta det lugnt. Det är fredag för mig. Den här veckan föreslår jag därför en Club Sandwich som skön fredagsmiddag.

Va? En macka till middag? Svar ja, den är både matig, enkel och lyxig, så den passar perfekt till fredagsmyset. Tro mig bara! Receptet nedan räcker till tre personer, men det är bara att fylla på ifall ni är flera:

2 kycklingfiléer
salt & svartpeppar
1 paket bacon
3 små tomater
9 skivor Längtan-bröd
Salladsblad
trägrillspett

Currydressing
1 dl crème fraiche
2-4 msk majonnäs
1-2 tsk curry
Ev gurkmeja för att få mera färg
1 finhackad vitlöksklyfta
Färskpressad citron- eller limejuice
Salt & peppar
En gnutta socker

Börja med dressingen: Blanda alla ingredienser till currydressingen och krydda med salt, peppar och lite socker. Ställ åt sidan och låt smakerna sätta sig.

Club Sandwich med kyckling

Sätt ugnen på 175°C. Putsa och krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form (eller gör som jag, stek i din gjutjärnspanna och ställ in hela pannan i ugnen). Sätt i en termometer och låt kycklingen bli 70 grader. Ta ut och låt vila några minuter medan du förbereder resten.

Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Skär tomaten i tunna skivor. Stek brödskivorna gyllene i smör och skiva din kyckling i tunna skivor på snedden.

Club Sandwich med kyckling
Allt klart, bara att börja bygga din Club Sandwich

Bygg ihop din Club Sandwich som skön fredagsmiddag

Bygg ihop bröd, sallad, tomat, kyckling, dressing, bacon och bröd till en sandwich. Tre bröd, så det blir två lager med kyckling. Snygga gärna till din Club Sandwich med kyckling genom att ringla ett par strängar balsamvinäger crema. Stick ner grillpinnar för att hålla ihop mackan och skär sedan tvärs över i 2 bitar. Servera gärna med mer sallad på sidan.

Club Sandwich som skön fredagsmiddag
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera