Lövbiffspasta med spenat

-

I helgen tog jag fram ett paket lövbiff ur frysen men hade ingen riktig plan vad jag skulle göra med den. Jag hade också en förpackning färsk tortellini och tänkte att jag fick experimentera ihop en panna. Den blev såhär:

ca 500 g lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
150 g färsk spenat
ca 2 dl grädde
Soja
Enbär
Timjan
Salt och peppar
Riven Västerbottensost, eller Norrlandsost

Färsk tortellini

Sätt igång en pastakastrull.

Hacka lök och vitlök och lägg i en stekpanna. Fräs en kort stund och lägg sedan ner strimlad lövbiff. Stek så lövbiffen får en yta och häll sedan på grädde, färsk spenat, 6-8 enbär och timjan. Rör om och låt puttra medan tortellinin kokar.

När pastan är klar, häll av pastavattnet och häll ner tortellinin i stekpannan. Rör runt så det blir en jämn blandning och smaksätt sedan med salt och peppar. Häll upp din på ett snyggt fat och strö ut riven ost på toppen (det blir alltid godare mat ifall den serveras snyggt). Servera din lövbiffspasta med spenat genom att ställa fatet mitt på bordet och dina gäster får ta för sig.

Lövbiffspasta med spenat

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelMålgång LadängenEverest
Nästa artikelSeptember 2020

Kommentera