Målgång LadängenEverest

-

Igår mina vänner, igår den 28:e september 2020 så var det målgång i LadängenEverest (eller Ladängen Everest som det också kan kallas). En av två utmaningar jag ägnat mig åt i sommar och som igår fick sitt avslut. Behöver jag berätta att det var skönt att till slut gå i mål? Det är ju inte riktigt lika roligt att kämpa sig uppför backen i höstregn och tillhörande lera jämfört med sommarens vändor i solsken och värme.

Foto taget i slutet av juni

Vad är då LadängenEverest? För er som missat denna utmaning (dvs de flesta, då vi har hittat på utmaningen själva) så kommer ursprunget från Umeå. Korpen Umeå har hittat på BräntEverest, att springa samma antal höjdmeter som från närmaste flygplatsen Lukla upp på Mount Everest topp. Min ena bror som bor i Umeå och i närheten av Bräntberget berättade om denna utmaning, och Daniel räknade om antalet vändor som krävs i vår backe Ladängen.

Varken vi eller min bror nöjde oss dock med höjdmeterna från Lukla och upp, utan vi valde att springa samma antal höjdmeter som från havsnivå upp till Mount Everest topp, dvs 8848 meter.

StartplatsStarthöjdHöjdmeterAntal vändor
Havsnivå08848114
Lukla Airport2860598877
Basecamp (Nepal)5364348445
Antalet vändor gäller i LadängenEverest

Avslutningen kändes ändå menad att den skulle ske igår, då toppen av Ladängen var molnbeklädd, så som toppen av Mount Everest också är väldigt ofta. En perfekt kväll att avsluta sommarens utmaning på.

Målgång LadängenEverest

Sex vändor senare var jag i mål och har under sommaren gjort 114 st vändor i denna backe. Det kändes så bra, så vi hade förberett och tagit med oss en flaska bubbel (alkoholfritt), champagneglas (i plast) och lite goda kex. Så efter målgång, så sprättade vi korken och drack vinstbubbel på toppen!

Målgång LadängenEverest
Målgång LadängenEverest
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBlomkålssoppa med bacon
Nästa artikelLövbiffspasta med spenat

Kommentera