Hälften uppför LadängenEverest

-

Igår den 14:e juli så sprang jag sex vändor i Ladängen, en av två slalombackar här på Frösön. Det gjorde jag i mitt mål att plocka lika många höjdmeter som det är från havsnivå upp till Mount Everest topp, dvs 8848 höjdmeter. Jag började min utmaning 1:a juni och med gårdagens vändor har jag nu hunnit hälften uppför LadängenEverest (eller Ladängen Everest som det också kan kallas).

Ni kanske minns vår uträkning från mitt första inlägg? Ladängen har en fallhöjd på 78 höjdmeter, så för att plocka olika höjder, så krävs ett visst antal vändor. Då jag har gjort hälften av mina 114 vändor, så har jag nu plockat 4446 höjdmeter på 1 1/2 månad.

StartplatsStarthöjdHöjdmeterAntal vändor
Havsnivå08848114
Lukla Airport2860598877
Basecamp (Nepal)5364348445

I slutet av juni så fick vi även med oss Daniels bror Robert, och det blev en liten fotosession av respektives löpning uppför. En bedårande vacker utsikt på toppen, då vi kan titta ut över flygplatsen, hela Storsjö-flaket och sen fjällen borta i horisonten.

Att få svettas till den här utsikten är anledning nog för att vilja genomföra en Mount Everest-bestigning. Ladängen Everest är här för att stanna!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar