Utflykt till Backgården Café

-

Svemester är det som gäller i år (eller till och med Hemester, dvs semestra nära hemmet), då Coronasmittan håller de flesta svenskar på sin plats. Vi brukar semestra på annan ort, men har valt att stanna hemma i år och utforska vårt närområde. En sådan utflykt gjorde vi i helgen, då vi bland annat gjorde en utflykt till Backgården Café i Alsen.

Backgården Café
Backgården Café

Backgården Café har olika personer som sköter caféet under sommaren och då vi var dit, så var det systrarna Maria & Anna Novak som stod i köket. Deras föräldrar är från Tjeckien, så fikat var inspirerat därifrån.

Från och med igår måndag 13/7 2020, så är det istället Favoriter från Landverk som står bakom disken.

Backgården Café
Stora ytor så det är lätt att hålla avstånd mellan borden. Endast ett sällskap åt gången inne för beställning, resten får vänta utanför.
Backgården Café
Backgården Café

Vi var lite hungriga, så vi valde att börja med lunch. En potatis och svampsoppa med en fralla på sidan lät lagom. In kom två tallrikar med ett ganska smaklöst utseende, men soppan var väldigt god! Både soppan och frallan slank ner med diverse mm:anden.

Potatis och svampsoppa

Då jag var nyfiken på de tjeckiska influenserna, så köpte vi även kaffe och fikabröd efter lunchen. Jag frågade en av tjejerna vilka kakor som var mest tjeckiska och fick dessa utpekade:

Mrezovnik
Kakan Mrežovník med svartvinbärsgelé
Medeltida honungskaka
Medeltida houngskaka
Bakelse med vallmo
Bakelse med vallmo

Alla kakor var goda och deras gemensamma nämnare var en lägre sötma. Bevisligen är vi vana vid väldigt söta kakor, för dessa var inte det. Men vi uppskattade den lägre sötman och jag fick mig en tankeställare.

Den dag vi var dit, så kunde vi sitta utomhus och titta ut över både åkrar och Alsensjön. Men ifall det skulle vara för kallt eller för blåsigt, så finns det även sittplatser inne i lagårn.

Backgården Café

Hitta hit: Backgården Café i Alsen

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera