Plåtmat med grillad kyckling och havreris

-

Plåtmat, eller kanske fatmat då jag oftast serverar på ett snyggt fat istället för på en plåt, är en oftare och oftare maträtt här hemma. Häromdagen serverade jag en plåtmat med grillad kyckling och havreris, med en fetaostsås på sidan.

För 3-4 personer:

Färsk spenat
2 dl havreris
Salt
Timjan
Rapsolja
1 liten burk majs
1/2 grillad kyckling i mindre bitar
Torkade fikon
2 persikor

Fetaostsås:
Ca 100 g fetaost
Yoghurt, creme fraiche eller filmjölk

Sätt igång en kastrull och koka havreriset tillsammans med färsk timjan. När havreriset är kokt, ringla över lite rapsolja och rör om. Låt svalna och häll ner en burk avrunnen majs.

Lägg upp färsk spenat på ett snyggt fat. Lägg havreris och majsblandningen över (här är det viktigt att det hunnit svalna lite, så inte spenaten drar ihop sig). Fortsätt med grillad kyckling i bitar och även torkade fikon i småbitar. Avsluta med att skära persikor i klyftor och klä in kanten.

Blanda en fetaostsås med fetaost och någon mejeriprodukt. Själv hade jag turkisk yoghurt och lite mjölk för att få rätt konsistens.

Ställ upp din plåtmat med grillad kyckling och havreris mitt på bordet och servera fetaostsåsen på sidan. Enkelt, snabbt, gott och lite kylskåpstömning.

Plåtmat med grillad kyckling och havreris
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelEn natt på Andersön
Nästa artikelUtflykt till Backgården Café

Kommentera