En natt på Andersön

-

Semestern har börjat och redan på fredagkvällen satt jag och Daniel och funderade på våra fyra veckor framåt. Vad ville vi göra med tiden och vad var rimligt att hinna med? Att tälta mera är en önskan vi har båda två, så vi började med att planera in en natt på Andersön som en första aktivitet.

Vi vill vandra mera i fjällen och tälta 1-2-3 nätter när vi ändå är ute. Vi pratar om en tur i de mera norra fjällen lite senare i sommar, men inget är spikat. Sen väntar förhoppningsvis vår bokade resa till Kilimanjaro i början av nästa år och där blir det också tältning upp längs berget.

Det var ett tag sedan vi tältade, så vi valde en väldigt enkel förstanatt till Andersön. En enkel tältning på så sätt att det inte är så långt att åka hemifrån och inte heller så långt att gå från bilen när vi väl parkerat. Vi gjorde det ännu enklare genom att äta middagen hemma och sedan åka iväg.

En natt på Andersön
S'mores

Väl på plats monterade vi tältet och tände en liten brasa. Vi hade med gott kvällfika i form av marshmallows och Mariekex, så kallade S’mores. När klockan passerat 12-slaget så var vi nöjda och kröp in i tältet. Jag somnade ovaggat och sov som en stock ända tills Daniel väckte mig strax efter nio. Ni som känner oss, vet att Daniel ALDRIG vaknar före mig… Några korta tillvaknanden hade jag haft, då fåglarna vaknade på morgonen och även ett par löpare som sprang förbi tidigt men somnade alltid om.

En natt på Andersön
En natt på Andersön

Att få öppna tältduken och se sig omkring är en härlig känsla. Så vackert! Så mycket frisk luft. Sådan frihetskänsla. Jag vill redan planera in nästa övernattning.

Utedass
Det fräschaste utedass jag någonsin använt – Bra jobbat!

Vi startade vårt Primuskök och fick först en varsin kopp kaffe. När den var uppdrucken i lugn och ro, så kokade vi istället en kastrull havregrynsgröt. Jag hade mätt upp gryn och russin i en färdig påse, så det var bara att hälla ner det jag hade packat med. Även en skivad banan fick åka med och fungera som sötningsmedel.

Kaffekopp i det fria
Havregrynsgröt med banan

Efter ha packat in vår packning i bilen, så strosade vi ut på en annan udde i närheten. En stilla promenad i vacker natur. När vi kom ut till bryggan så såg vi att regnet var på väg, så vi vände och gick tillbaka till bilen och åkte våra två mil hem igen.

Andersön
Andersön brygga
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera