Semester med bubbel och pizza

-

Igår em gick jag på årets semester. Efter 11 månader av väl utfört arbete så känns det som att jag behöver koppla av ett tag. Både jag och Daniel går samtidigt på semester, så vi firade in vår semester med bubbel och pizza på kvällskvisten.

Semester med bubbel och pizza

På jobbet var vi var några stycken som går på semester samtidigt, så vi dukade upp en godare fredagsfika, när vi slutade arbetet kl 16. En Aperol Spritz, melon- och ananasbitar, godis, chips och salta pinnar.

AW med Aperol Spritz

Till middagen svängde jag ihop en enkel pizza. Jag väljer oftast färdig pizzadeg från affären, bara för att det är så smidigt. Det är allra godast med hemmagjord deg, men det kräver också mera tid hemma. Färdig deg rullar en ut på ett bakplåtspapper och fyller sedan pizzan med valfritt pålägg. Kom ihåg att sätta igång ugnen på 200 grader först.

Denna gång tog jag creme fraiche på botten, sen en blandning av hushållsost (en kantbit som jag passade på att riva upp istället för att kasta) och Norrlandsost (en Västerbottensost som inte riktigt klarat kraven för att få bli kallad Västerbottensost – men jag kan inte känna någon större skillnad).

Fortsatte sedan med färska champinjoner i skivor, chili-salami, färska basiliablad och toppade allt med skivad mozzarella. Torkad oregano fick avsluta det hela. 20 minuter senare var pizzan klar.

Semester med bubbel och pizza

Vi skar bitar och tog med oss ut till vår inglasade balkong (tillsammans med färdig bearnaisesås) där vi sedan satt hela kvällen. Så härligt att vara ute men ändå inne!

Semester med bubbel och pizza

Här kommer receptet i punktform, så det blir lite lättare att läsa:
1 förp färdig pizzadeg, denna gång från Coop, smaksatt med Örter & Vitlök
Creme Fraiche
Riven ost, en blandning av Hushållsost och Norrlandsost
4-5 färska champinjoner
1 pkt chili-salami
2 förp mozzarella
Färsk basilika
Torkad oregano

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera