September 2020 och det känns som att hösten är här. På gott och ont tycker jag. Jag gillar verkligen hösten med alla dess färger och att jag får krypa in och mysa inomhus. På sommaren känner jag allt lite press att jag måste vara utomhus alla fina dagar. En månadssammanfattning är det dags för:
Bästa inlägget (dvs flest visningar) under september 2020 blev inlägget om Sagas restaurangskola. Hon har börjat programmet Restaurang och Livsmedel på gymnasiet och i den restaurangen serveras det tre-rätters lunch varje dag. Riktigt gott och nyskapande i rätterna. Den dag vi var där så var det tex popcorn på huvudrätten. Gott men inget jag skulle ha tänkt på själv.
En hösträtt har också klivit tillbaka in i statistiken, nämligen långkok och grytor. I mitt fall så är det Pulled Pork av fransyska som går riktigt bra just nu.
Andra inlägg från september 2020 som jag ändå vill pusha lite extra för, är bland annat Vegansk tacomiddag. Det är faktiskt så enkelt att byta ut ett par ingredienser och få en lika god tacomiddag som om vi hade haft köttfärs.
Tryffelrisotto med champinjoner låter avancerat, men det är en rätt du enkelt slänger ihop som en vardagsmiddag. Den tar den tid det tar att hacka lök samt att koka riset. Sen är middagen klar.
En annan vegetarisk rätt är mina äggnudlar med marinerad tofu. Det är riktigt riktigt gott med vegetariskt och jag känner att jag äter det oftare och oftare. Jag och familjen mår bra av det, det är ofta billigare och vår planet mår bra av det. Det känns bra helt enkelt!
Sen en söt avslutning? Min hemmagjorda chokladpudding gick inte av för hackor, och hela familjen skrapade sina glas.
En personlig vinst får avsluta september 2020 och det var min målgång i LadängenEverest. Jag har sprungit 114 gånger i Frösöns slalombacke Ladängen, allt för att springa lika många höjdmeter som från havsnivå till Mount Everest topp. Det blev till slut 8892 möh, så jag sprang lite för högt. Det firades med alkoholfri skumpa på toppen.