Norrlandsoststuvade makaroner med chorizo

-

Makaroner och korv kan bevisligen se väldigt olika ut. Allt ifrån enkla snabbmakaroner och falukorvskopior till gårdagens norrlandsoststuvade makaroner med chorizo. Jag och Saga hade tjejkväll, så det var bara vi två vid middagen och båda tyckte väldigt bra om middagen. Inspirationen hittade jag inne hos Köket men gjorde middagen av det som fanns hemma istället.

Makaroner till fyra personer
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
ca 200 g riven Norrlandsost (nära släkt med Västerbottensost)
Skalet av 1/2 ekologisk citron
Färsk timjan (funkar säkert med timjan på burk också)
Salt och peppar

3 st chorizo-korvar
2 tomater
1 lök
Basilika för garnering

Sätt igång en pastakastrull och mät upp creme fraiche och grädde i en annan kastrull. Häll av makaronerna när det är någon minut kvar och koka upp creme fraiche-blandningen. Häll ihop makaronerna och såsen i den större kastrullen (ställ den på sidan, det behöver inte koka mera) och häll i den rivna osten. Rör om så det blandas och osten börjar smälta. Smaksätt med rivet citronskal, timjan samt salt och peppar.

Skär skinnet av korvarna och dela i mindre bitar. Hacka löken och låt korv och lök fräsa en stund i en stekpanna. Jag delade sönder korven en aning. När makaronerna nästan är klara, tärna tomaterna i mindre bitar och lägg ner dem också, de behöver bara bli varma. Toppa med färsk basilika.

Norrlandsoststuvade makaroner med chorizo

Servera dina norrlandsoststuvade makaroner med chorizo och njut av en god middag. Sådana här lyxiga vardagsmiddagar funkar finfint att äta som fredagsmiddag tycker jag.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSeptember 2020
Nästa artikelMiddag med Vegonade Black Garlic

Kommentera