Sagas restaurangskola

-

Saga har börjat gymnasiet i höst och hon har valt Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Hon går i vanlig skola med teoretiska ämnen måndag, tisdag och onsdag. Sen är det praktisk restaurangskola torsdag och fredag varje vecka, då de lagar och serverar lunch samt bakar i bageriet. Förra veckan åkte vi till Sagas restaurangskola för att äta lunch så jag fick se henne in action.

Men Sagas restaurangskola, hur går det till då? Jo, det är en restaurang där vem som helst får åka för att äta en trerätterslunch. Den kostar 120kr men det är alltså tre rätter. Det ligger på Fyrvalla-området i Östersund, i samma huvudingång som polisen.

Sagas restaurangskola

Sagas klass är uppdelad i tre grupper. Den grupp som Saga är i just nu får servera, en annan grupp lagar mat och den tredje bakar i bageriet. De kör i fyra veckor, sedan rullar de vidare till nästa grupp.

Luncherna som serveras har årskurs tre planerat veckan innan och årskurs tre finns även med i köket, så ettorna ska veta vad de ska göra med dagens matsedel. Den här dagens serverades det här:

Sagas restaurangskola
Asiatisk råbiff med bla friterat rispapper
Sagas restaurangskola
Grillad halloumi med sötpotatis och popcorn
Sagas restaurangskola
Nyponsoppa med vispad grädde och krossade mandelbiskvier

En riktigt god lunch som jag varmt kan rekommendera och jag kommer garanterat att åka dit fler gånger. Från bageriet går det också att köpa med sig fika och de kan fakturera kostnaden. Så nästa gång vi behöver en tårta till jobbet, så vet jag var jag ska åka och köpa den.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

    • Jag håller med dig! Ett riktigt bra lunchställe på alla sätt. God och prisvärd mat med mycket ”personal”. Snygg och fräsch lokal också.

Kommentera