Räkpasta med tomater

-

Saga skrev till mig igår och frågade ifall hon fick laga middagen. Såklart fick hon göra det, så hon skickade en kort inköpslista med saker vi saknade. Jag handlade på vägen hem och sen blev jag utskickad ur köket. Hon ville göra en räkpasta med tomater helt själv. Jag fick bara en inköpslista, så jag vet inte var hon hittat receptet utan kallar den helt enkelt Sagas räkpasta.

Spagetti för fyra personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili eller sriracha
0,5 dl olivolja
2 msk tomatpuré
2-4 tomater
1 dl grädde
170 g räkor (avhällt från en 350 g burk med lag)

Sätt igång en kastrull med pastavatten och hacka lök samt vitlök. Stek lök och vitlök tillsammans med chili, olivolja och tomatpuré. Hacka tomaterna och lägg ner dem i stekpannan tillsammans med grädde. Låt puttra tills spagettin är klar.

Häll av pastavattnet och lägg pastan i stekpannan. Blanda runt och smaksätt med salt och peppar. Strö över räkorna och servera din räkpasta med tomater.

Räkpasta med tomater

Så lyxigt att kunna göra lite annat medan någon annan fixar maten och sen kunna gå och sätta sig vid dukat bord.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera