Pasta med krämig ost- och skinksås

-

Jag slutade jobbet igår och hade inga planer för middagen jag skulle hem och producera. Lägg till en intensiv dag och väldigt mycket väder, så hade jag ingen lust att stanna på en affär på vägen hem. Av en händelse så tänkte jag snabbt ut pasta med krämig ost- och skinksås. Det är väl fördelen att jobba med mat och recept i princip varje dag, att jag har lätt för att komma på rätter baserat på vad som finns hemma.

En pasta med krämig ost- och skinksås som blev klart godkänd runt bordet samtidigt som jag fick göra av med ett par rester som redan fanns hemma.

Pasta till fyra personer, jag hade färsk spagetti
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
Rapsolja
1 dl mjölk
1/2 dl vetemjöl
1 dl grädde
1/2-1 paket skinka
Riven prästost (en slatt som var för tunn för att hyvla)
Ca 100 g Castello Vit ost med tryffel
Rosmarin
Salt och peppar

Sätt igång en pastakastrull och hacka lök samt vitlök. Ta fram en stekpanna och stek löken i rapsolja. Under tiden hinner du hacka skinka i mindre bitar. Häll upp mjölk och mjöl i en skakare och skaka så mjölet blandas. Häll ut i stekpannan och låt det tjockna till, späd med grädde.

Stäng av plattan och ta din hackade skinka samt riven ost och Castello i mindre bitar. Rör runt och låt osten smälta. Häll av pastavattnet och häll spagettin i stekpannan, blanda runt. Smaksätt din pasta med krämig ost- och skinksås med både rosmarin, salt och peppar.

Pasta med krämig ost- och skinksås
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera