Halloumiburgare med sweetchili-dressing

-

Saga frågade om vad jag skulle laga för middag och då jag inte visste så föreslog hon hämtmat. Men nja, jag tycker att det är så enkelt och också så mycket godare att ordna något själv, så vi köper ganska sällan hämtmat. Jag lämnade jobbet utan idéer men med en sväng förbi affären så hade jag middagen klar i huvudet. En halloumiburgare med sweetchili-dressing skulle det bli till middag.

2 ägg
2 msk potatismjöl
Ev 2 msk polentagryn (som jag tog i brist på ströbröd)
2 msk vetemjöl
1 vitlöksklyfta
1 morot
150 g halloumi
1/4 zucchini (en bit jag hade över, funkar lika bra utan)
2 msk hackad färsk gräslök
salt och peppar

Rapsolja till stekning

Hamburgerost som fick smälta

Sweetchili-dressing:
1 dl creme fraiche
1 msk sweet chili

Valfria hamburgerbröd, jag väljer ofta Frisco från Max
Salladsblad
Skivad tomat
Morotsstavar bredvid

Börja med halloumiburgarna:

Knäck äggen och vispa sönder dem i en bunke. Tillsätt potatismjöl, polentagryn och vetemjöl och vispa. Låt det svälla medan du river moroten, zucchini och halloumi på grova rivjärnet. Blanda ihop och smaksätt med hackad gräslök, salt och peppar.

Ta fram en stekpanna, gärna gjutjärn ifall du har, och häll i rapsolja för stekning. Klicka ut en dryg matsked och forma den på plats i pannan. Runda till kanterna och platta till halloumiburgåaren så den blir ca 1 cm tjock. De blir lite små i storlek, men kan vara lite trixiga att vända ifall de är för stora. Lägg istället två på varandra om du vill ha en matigare burgare.

Under tiden halloumiburgarna steks, så blanda sweetchili-dressingen. Bara att mäta upp och smaka av, kanske vill du ha lite mer eller lite mindre sweetchili i din dressing.

Ta även fram salladsblad och skiva en tomat. Skär morötter i stavar, att servera på sidan. Strax innan burgaren är klar, lägg på ostskivor som hinner smälta fast och montera sedan din halloumiburgare med sweetchili-dressing.

Halloumiburgare med sweetchili-dressing
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera