Hemmagjord chokladpudding

-

Hittade ett recept hos Köket och blev nyfiken att prova. Det kändes lite bättre med en hemmagjord chokladpudding gjord på mjölk än (vad jag trodde) mestadels grädde. När jag sökte runt inser jag dock att de flesta recept är med mjölk. Jaja, en lär sig något varje dag. Hemmagjord chokladpudding fick det bli som fredagsmys i soffan.

Som ni hör så äter vi sällan chokladpudding, detta då jag inte alls tycker om halvfabrikaten som finns. Desto gladare blev jag då jag hittade denna goda chokladpudding. Det kommer nog att komma några fler framöver, med lite annan smaksättning.

5 dl mjölk (alternativt gräddmjölk, dvs hälften av varje)
1 dl strösocker
1 ägg
3 msk majsstärkelse
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
150 g mörk choklad, finhackad alternativt färdiga chokladknappar
1 msk smör (endast för glans, så det går att hoppa över)

Vispa samman mjölk, socker, ägg, majsstärkelse, kakao och vaniljsocker i en kastrull (vispa ordentligt, så majsstärkelsen verkligen vispas ut). Koka upp under omrörning och sjud 2–3 minuter tills det är en kräm. Vispa hela tiden.

Dra av kastrullen från plattan och rör i chokladen och smöret och rör tills allt smält och du har en len kräm. Häll upp i portionsformar eller glas som du plastar för att det inte ska bildas skinn på. Ställ i kylen ca 1 timme tills puddingen är kall.

Servera med vispad grädde och några goda bär. Jag tog fram lite vildhallon från frysen som passade väldigt bra till.

Hemmagjord chokladpudding
Hemmagjord chokladpudding
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera