Hittade ett recept på chokladbiscotti med nötter inne hos Ulrica inne på Krii’s Kitchen som jag utgick ifrån, men jag valde jordnötter istället för hasselnötter. En riktigt god skorpa som passar alldeles utmärt tillsammans med kaffe.
100 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
3 ägg
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
150 g mörk choklad, grovt hackad
1 dl jordnötter, grovt hackade
äggvita till pensling
2 msk råsocker
1,5 tsk mald kanel
Ta fram smöret en stund innan, så smöret hinner bli mjukt. Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen ett i taget.
Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd ner blandningen i äggsmeten. Blanda i choklad och nötter. Det är en ganska kladdig deg men så ska det vara.
Ta ut degen på ett lite mjölat bakbord och dela degen i tre bitar. Rulla ut bitarna till längder och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem något. Pensla längderna med äggvita. Blanda råsocker och kanel och strö över. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Ta ut och låt längderna svalna något. Skär sedan upp dem i 1,5 cm breda snittar. Lägg skorporna på ett galler med snittytan upp och grädda ytterligare i ca 10–15 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen tills de torkat, gärna över natten.