Restaurang Abisko Mountain Lodge

-

Ifall ni följer mig på Instagram (mariasmat.nu och marcar1976) så vet ni nog att jag och Daniel varit på några dagars semester till norraste Sverige. Nämligen bestämt Abisko med omnejd. En av kvällarna åt vi middag på restaurang Abisko Mountain Lodge vilket var en riktig fullträff.

Redan vid ingången så möts vi av ett ombonat och mysigt ställe, och vi bestämde snabbt att vi ville ta en av våra middagar här. Vi bokade ett bord till lördagens middag.

Restaurang Abisko Mountain Lodge
Restaurang Abisko Mountain Lodge
Restaurang Abisko Mountain Lodge

Lördagen tillbringades ute på vandring, vi gick ToR till den magiskt vackra Trollsjön och åt bara ett par mackor som picknickfika. Vi var alltså lite extra hungriga när vi gick uppför backen mot restaurang Abisko Mountain Lodge.

Väl på plats blev vi visade till vår plats. En nästintill full matsal, så sorlet var ett välkommet ljud. Jag måste erkänna att jag saknat sorlet de gånger vi varit ute på restaurang senaste halvåret, så det bidrog också till myset.

Restaurang Abisko Mountain Lodge
Fotograf: Daniel

En kväll = en meny

Det är en lite annorlunda restaurang på så sätt att det bara finns en trerätters att välja bland. Sen bestämmer du själv ifall du vill äta en-två eller tre rätter. Få rätter men förhoppningsvis rätter till perfektion. Lördagens meny, där vi tog förrätt och varmrätt, var följande:

Kantarellsoppa Abisko Mountain Lodge
Svampsoppa med smörstekta kantareller och en örtolja

Behöver jag berätta att den var otroligt god? Jag tycker att det skiljer så mycket mellan kantarellsoppa och kantarellsoppa (vissa smakar inte mycket alls), men här hade de lyckats! Så gott!

Tjälknöl Abisko Mountain Lodge
Tjälknöl på älginnanlår med persiljestuvad potatis och björnbärssås

Även varmrätten var otroligt god, så vi skrapade våra tallrikar tomma. Lägg till en älskling på andra sidan bordet, ett gott vin, en härlig dag utomhus och mysig stämning så har du nog hela paketet. Trevlig och lagom uppmärksamhet av vår servitris bidrog också.

Ljus Abisko Mountain Lodge

När vi kände oss nöjda, så tog vi på oss ytterkläderna och gick nerför backen till vårt boende. Det hade såklart varit allra mysigast ifall vi också bott på Abisko Mountain Lodge, men det kanske får bli nästa gång.

Hitta hit: Abisko Mountain Lodge

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera