Vegokorv och vegoburgare?

-

EU pysslar med viktiga och kanske mindre viktiga saker ibland. Den här veckan ska de tex rösta om ifall det ska kunna heta vegokorv och vegoburgare eller om orden korv och burgare är synonymt med kött? Några förslag som isf har kommit fram, är att vegokorven får heta cylinder och vegoburgaren ska få heta puck. Är det bättre namn?

Jag har ärligt talat inte riktigt tagit ställning i frågan utan tycker mest att den är löjlig. Under pågående pandemi ska EU rösta om en sådan här sak? Om jag måste ta ställning, så håller jag med vegetarianerna och tycker att ordet korv mera anspelar på formen än innehållet, samma sak med burgare – för mig får det gärna vara en vegetarisk burgare som jag äter i mitt hamburgerbröd.

Vad tycker ni? Har ni tagit ställning?

I bland annat Frankrike och Spanien har de redan förbjudit köttklingande namn på växtbaserade produkter – helt enkelt för att ta bort/minska ev förvirring. Men ärligt talat – är det någon som tror att det ingår kött i en vegoburgare?

Vegokorv och vegoburgare?
Jag hade ett paket vegokorv i frysen, men är det några tveksamheter att den här är vegansk?

Av de nyheter jag har läst tidigare i veckan så ska de ha röstat igår onsdag, men jag har inte läst något resultat och då gissar jag att röstningen blivit uppskjuten. Ni kan även läsa mera här hos SVT.

Fortsättning följer.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelMormors åkerbärssaft
Nästa artikelFrozen Strawberry Daiquiry

Kommentera