RunStreak 1 år

-

Ursäkta sent inlägg idag, men jag var ju tvungen att göra jobbet först. Jobbet att springa RunStreak 1 år. Jag har alltså sprungit varje dag i 365 dagar på raken! Helt galet bra gjort av mig och Daniel!

RunStreak 1 år
RunStreak 1 år
Jag har haft Daniel med mig på hela RunStreak-resan och idag fick vi fira 1 år löpning tillsammans. Så mycket lättare att få till det ifall en är två som hjälps åt och pushar varandra.

Men vi tar det från början:

Det började i april 2020 då jag satt hemma och jobbade på distans sedan en månad tillbaka. Jag tittade ut genom fönstret på dagarna och funderade på en löprunda. Men att byta om, springa åtminstone fem km, komma hem för dusch och sen äta lunch tog oftast för lång tid och jag prioriterade därför bort löprundan. Av en händelse började jag läsa på om RunStreak, att springa minst en engelsk mile (1,61 km) varje dag. Missar du en dag, så måste du börja om på noll. 1,61 km går ju ganska fort att springa ifall jag har snålt om tid, så det borde väl funka ändå?

Runstreak 1
1:a rundan den 1:a maj 2020

Jag satte ett lagom mål, att springa varje dag i en månad och jag skulle börja 1:a maj. Jag outade det på Facebook och bjöd in vänner och bekanta att vara med. Jag fick bra respons och vi var fler än 20 som började med antingen löpning eller gång varje dag under maj månad. Så kul att göra saker tillsammans, även på distans!

Under maj månad så läste jag på ännu mera om RunStreak och någonstans stod det att den ”riktig” RunStreak är åtminstone 100 dagar. Det var ju lite längre än vad jag först hade tänkt, men när maj månad närmade sig sitt slut och jag fortfarande ville springa, så valde de flesta i min Facebook-grupp att fortsätta. Sommaren gick och löpningen gick bra! 100 dagar skulle bli min sista semesterdag.

Runstreak 100
RunStreak 100 gjordes i LadängenEverest – sommarens andra träningsmål

Men att komma tillbaka till vardagen och lägga av med löpning bara för att, det kändes fel. Så vi fortsatte. Inget riktigt mål just då, men vi närmade oss ändå snart 150 dagar. Och strax efter 150 dagar, så är det inte så långt till 183 dagar, vilket är ett halvår och det inträffade på min födelsedag 30:e oktober. Klart jag ville springa det!

Runstreak 183
Min födelsedag och dag 183 = ett halvår

Sen från 183 så var det ju inte jättelångt till 200 dagar, och inte heller till årsskiftet 20/21. Lite speciellt att springa på julafton ändå. På med kläderna som vanligt och sen en tomteluva och rött läppstift på det. Upp och runda julgranen på Stortorget.

RunStreak 238
RunStreak 238 på julafton
RunStreak 245
RunStreak 245 på nyårsafton

Efter nyår och åtta genomförda månader, så kändes de kvarvarande fyra månaderna till ett helt år faktiskt helt logiskt. Det klart vi ville sikta på ett helt år!

Och idag mina vänner, idag på självaste Valborgsmässoafton, så sprang vi RunStreak 365. Så otroligt coolt och häftigt gjort av oss!

För att fira lite extra så ordnade vi en flaska bubbel och ställde ut utomhus, så det skulle stå klart när vi kom hem. Lyxigt och gott med bubbel efter rundan!

RunStreak 365

Om ni vill göra en liknande resa, så bara gör det! Sikta lagom (att börja med en månad var rimligt för mig) istället för att sikta för högt och kanske inte orka hela vägen. Med hjälp, support och ett pannben, så går det!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Kommentera