Hotell Fjället i Björkliden

-

Hotell som hotell kanske ni tänker? Hotell har en väl bott på förut, och visst det är väl nice – men alla ser ju typ likadana ut? Men då måste jag sträcka upp en hand och meddela en sak. Hotell Fjället i Björkliden är inte som alla andra hotell. Hotell Fjället har nämligen något som ingen annan har. Och det är utsikten mot Lapporten.

Jag kan kanske ha varit inne på det förut, men det är värt att säga det igen. Lapporten är snyggast från Björkliden! Så är det bara.

Förra året när jag överraskade Daniel med en resa norrut, så bodde vi bland annat på Hotell Fjället ett par nätter. Då hade vi denna makalösa utsikt rakt utanför vårt rumsfönster så vi kunde titta flera gånger om dagen. Den syns också från några pister, men inte alla.

Björkliden i mitt hjärta
Förra årets bild från vårt rum

Sen är den kanske lite extra vacker från restaurangen. Med inramningen av att sitta i en restaurang på sin lediga tid, att få sitta tillsammans med någon en tycker om och veta att en ska få äta god mat. Att då också få titta ut över Lapporten, det är nice på riktigt!

Hotell Fjället
Tjuonatjåkka och Nissuntjårro heter topparna som tillsammans bildar Lapporten
Hotell Fjället
Denna restaurangutsikt får du bara från Hotell Fjället i Björkliden

Så vad åt vi då? Jag valde en väldigt god tallrik med reninnanlår, kastanjcreme, ostronskivling, savojkål och enbärssky, serverat med rostad potatis.

Daniel valde istället hemmagjorda älgköttbullar med gräddsås, potatispure och rårörda lingon. Riktigt gott efter en härlig dag i skidbacken.

Älgköttbullar Björkliden
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelPaprikapasta med vita bönor
Nästa artikelRunStreak 1 år

Kommentera