Paprikapasta med vita bönor

-

En god vegetarisk pasta har vi väl inte för många av? Nej, så tänkte jag också. Hittade inspiration inne hos Ica, ändrade lite och skapade sedan en paprikapasta med vita bönor. Enkelt, gott och mättar bra vilken vardag som helst.

Paprikapeston var en ny ingrediens för mig, men absolut inte sista gången. En god röra som jag kan tänka mig experimentera mera med, samt introducera för mina barn. Peston innehåller parmesan, så av den anledningen är det svårt att få rätten vegansk.

Paprikapasta för fyra personer

Spagetti för fyra personer
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1/2-1 burk paprikapesto 130g
2 dl grädde
1 förp stora vita bönor
2 tomater
Salt & Peppar
Chilikrydda

Sallad till servering

Sätt på en kastrull för pastakokning. Hacka lök och vitlök och låt fräsa i en stekpanna. Tillsätt paprikapesto och grädde. Låt puttra på svag värme och lägg även ner avrunna bönor samt hackade tomater.

När pastan kokat klart, häll av pastavattnet och tippa ner pastan i stekpannan. Rör runt så du får god pasta sås på hela pastan och smaksätt sedan med salt, peppar och chilikrydda.

Lägg sallad i botten i en snygg skål och vänd ner pastan. Ställ allt mitt på bordet och låt alla ta för sig från samma skål. Allt blir godare då det serveras snyggt, så unna er vardagslyx varje dag!

Paprikapasta med vita bönor
Paprikapasta med vita bönor


Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera