Kontrasterna gör livet!

-

Åh vad jag älskar kontraster! Att ena dagen befinna sig i ett vårvintrigt Jämtland och inta sitt fika i en snösoffa i T-shirt då solen värmer. För att nästa helg befinna sig i Björkliden och vinter fortfarande råder, men med magiskt bra skidåkning. För att komma hem och gå ut i trädgården och se hur lökarna precis kommit upp ovanför jorden och snart blommar ut i full kraft. Kontrasterna gör livet!

Egentid på Svartsjöarna
Ena helgen tog jag egentid vid Svartsjöarna strax utanför Östersund
Lyckans Läger Fikapaus
Nästa helg fick jag med mig både Alva och Daniel till Edsåsdalen och Lyckans Läger

Jag tänker att det är viktigt och direkt nödvändigt att påminna sig om sina möjligheter då och då, istället för att se sina begränsningar. Jag har möjligheten att ta ledigt från mitt jobb med kort varsel bara jag sköter mina projekt. Jag har också möjligheten och viljan att ta mig ut i naturen både till fots, med skidor eller cykel och har alltid gott fika i frysen jag snabbt kan packa med mig. Att jag sedan har möjligheten att med kort varsel boka en resa till olika delar av Sverige gör kontrasterna mycket roligare för mig.

Maria Lapporten
Sköna Björkliden 23:e april – då vintern fortfarande råder här uppe – men golfbanorna har öppnat i söder

Det är såklart inte lika för alla, men jag tänker att en åtminstone kan göra mindre kontraster. Jag är en utemänniska så jag tänker direkt på uteaktiviteter. Kanske äta middag utomhus en gång i veckan oavsett väder? Köpa blommor till sin sambo på en tisdag? Åka till närbelägna utflyktsmål och ha gott fika i ryggsäcken? Det behöver inte vara så avancerat. Mindre barn kan vara helt tillfreds med att titta till närmaste myrstack en timme eller två.

Kontrasterna gör livet
Kontrasterna gör livet!

Eller att kanske ta tag i någon gammal dröm och faktiskt göra den till verklighet? Jag tog tag i min dröm om att få dreja lera och fick som en bonus med mig båda mina döttrar. Kanske vill du läsa något mera på universitet/högskola/annan skola? Kanske vill du lära dig ett nytt språk? Kanske vill du ta jägarexamen? Bara gör det! Det kommer att skapa sköna kontraster och nya tankesätt i din vardag.

Keramikkurs
Saga provar att dreja lera
Keramikkurs
Min favoritkaffemugg som jag dricker ur alla dagar

Andra mindre utmaningar som skapar kontraster:

  • Ta en annan väg till skolan/arbetet/mataffären
  • Prata med en vilt främmande människa – kanske hittar du en ny vän?
  • Se en film i en genre du egentligen inte tycker om – alltid lär en sig något nytt
  • Köp något roligt och bestäm dig för att lära dig ”det omöjliga”, jag hinner tänka Rubriks kub – den har jag aldrig förstått mig på medan min 14-åriga dotter har kunnat länge.
  • Säg tvärtemot vad folk förväntar sig – bara för att få igång en diskussion
  • Bjud in den där vännen på fika eller middag – det där som aldrig blir av
  • Bestäm dig att din dag ska bli rolig och gå runt med ett leende oavsett vad som händer
  • Ät mat från ett annat land en hel vecka – det finns 195 självständiga stater i världen, så det är bara att sätta igång.
  • Lämna mobilen hemma en dag och upplev livet som det var innan millennieskiftet – livet fungerade även då

Det finns många fler punkter på den här sidan – jag skrattade gott åt många av dem och är nog lite för blygsam/feg för att faktiskt göra många av utmaningarna men det är roligt att bara tänka tanken.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Föregående artikelSköna Björkliden
Nästa artikelPaprikapasta med vita bönor

Kommentera