En skidtur till Lyckans Läger

-

Vårvinter alltså, finns det något ljuvligare? Bästa bästa årstiden (som också kallas för den femte årstiden) och det som gör att jag skulle ha extremt svårt för att flytta från Jämtland och Norrland. Vi tog en skidtur till Lyckans Läger i helgen, en härlig tur i strålande solsken från början till slut. Starten utgår ifrån Edsåsdalen, en by inte så långt ifrån Åre, och vi knäppte på oss turskidorna.

Edsåsdalen ligger i Åre kommun och för att ta sig hit svänger man av i Undersåker, åtta km från Åre. Från Undersåker är det en knapp mil tills man når byns fjällstation Köja, skidbutik med mera. Det är också härifrån man tar sig till restaurangen Vita Renen, i väglöst land några kilometer upp i spåren. Har man istället siktet inställt på Lyckans läger och färre turister så kör man ytterligare en kilometer och parkerar i Dalen, vilket är allmän vägs ände.

Hitta hit: Edsåsdalen och Dalens parkering

Fikaryggsäcken var med och så även extrakläder ifall det skulle blåsa uppe på kalfjället. Det blåste inte, utan vi hade istället svårt att få plats med alla kläder vi behövde ta av oss för att inte svettas bort. Angenämt bekymmer ändå.

Vi valde att åka Älgbergsrundan som är en längre sträcka, men då vi verkligen kom upp på fjället och fick se vyerna. Vill ni göra en skidtur till Lyckans Läger så är det ungefär 5,5 km enkel väg. Tar ni istället Älgbergsrundan motsols så kommer Lyckans Läger efter 11 km och hela rundan är 18 km.

Vi hade en sådan magisk dag, så jag låter bilderna tala för sig själva:

Lyckans läger Alva
Fina Alva hängde med denna dag
En skidtur till Lyckans Läger
En bild på snödjupet denna dag i mitten av april
Älgbergsrundan
Vi åkte Älgbergsrundan som var nr 122 – bra skyltat hela vägen runt
Lyckans Läger Fikapaus
Fikapaus såklart, med mackor, varm choklad och bullar – alltid bra tips att ta med en spade, så ni kan skotta en soffa
En skidtur till Lyckans Läger
Vyer och vårvinter <3
En skidtur till Lyckans Läger
Vyer och vårvinter <3
Lyckans Läger
Lyckans Läger och bryggan som har en stege ner till vattnet sommartid

Lyckans Läger-stugorna

Lyckans läger är två små rustika stugor som ligger precis vid Lilla Offsjön. Här finns vare sig el eller rinnande vatten. Stugorna ägs av Gräpplingens Samfällighetsförening och går att boka. Nycklarna hämtar man sedan ut i Köjagårdens reception i Edsåsdalen. Vill man inte hyra dem utan bara är förbi på en dagstur så är det bara att slå sig ner och njuta av vyerna.

Boka här: Lyckans Läger

Lyckans Läger utedass
Ett utedass som ingen har besökt på väldigt länge
En skidtur till Lyckans Läger
Det syns kanske inte på bilden, men våra sista fyra km var skön nerförsbacke

Även Daniel har skrivit om vår runda och lite andra bilder. Titta gärna in hos honom också.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Kommentera