Vissa maträtter är bara så enkla och så goda, förmodligen för att de är genomarbetade genom generationer. När jag lagar klassikern Pasta Puttanesca så slås jag alltid av den tanken. Några få ingredienser och så gott!
Att rätten i princip är vegetarisk (uteslut sardellcremen) gör ju inget heller. Jag känner att jag mår bra av vegetarisk kost och äter mer och mer av det. Hur känner ni kring vegetarisk kost?
Spagetti eller valfri långpasta
1 burk hela cocktailtomater, jag valde Mutti denna gång
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk Zeta sardellcreme, finns färdig på tub så man alltid kan ha det hemma
ca 10 oliver
1-2 msk kapris
Parmesan
Svartpeppar
Persilja – valfritt
Börja med att sätta på en kastrull med pastavatten. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna. Häll ner innehållet från tomatburken i stekpannan. Tryck sönder tomaterna lite slarvigt i stekpannan, så innehållet blandas med löken. Tryck ut sardellcreme och lägg ner både oliver och kapris och låt puttra medans pastan blir klar.
Häll av pastan och häll ner den i stekpannan. Blanda runt så pastan täcks av tomatsåsen. Lägg upp pastan i en snygg skål och toppa med parmesan, svartpeppar och om du har lite persilja. Voila – enkelt och väldigt gott!
Servera gärna med en bit gott surdegsbröd, som du också kan använda för att suga upp resterna på tallriken.