Snabb citronpasta

-

En snabb citronpasta idag. En enkel och god vegetarisk pasta som jag bara slängde ihop till lunch. Jag valde att ta en lite roligare pasta som heter Fiocchi, så det blev en riktigt snygg pastatallrik.

Enkelt att göra rätten vegansk också, byt ut till ett veganskt gräddalternativ och riv över vegansk ost. That’s it!

Pasta för fyra personer
50 g smör
1 msk citronskal
0,5 dl grädde
2 msk citronsaft
Gröna ärtor
Riven parmesanost
Salt & citronpeppar

Sätt igång en kastrull för att koka pasta. Lagom till att du lägger ner pastan i vattnet så ta fram en stekpanna. Lägg i smöret och låt smälta. Riv sedan i citronskalet och låt fräsa någon minut. Fortsätt med grädde och citronsaft samt ta i gröna ärtor direkt från frysen. Låt puttra lite lätt medan pastan kokar. Häll av pastan och häll ner pastan i stekpannan. Rör runt och låt pastan täckas av den goda citronsåsen, smaksätt med salt och citronpeppar.

Snabb citronpasta

Häll upp på tallrikar och smaksätt med riven parmesanost. Enkelt, snabbt och väldigt gott! Perfekt på en tisdag!

Snabb citronpasta
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar