Kebabkryddad tacokyckling

-

Att laga mat från det jag redan har hemma, det är en stark drivkraft hos mig. Om jag sedan har kunnat göra något klipp i butiken innan dess, så är jag ännu mera nöjd med middagen. Så blev det den här gången då jag trollade fram en kebabkryddad tacokyckling att äta på fredagskvällen.

1/2 grillad kyckling
Vitkål
Kebabkrydda
En skvätt grädde eller vatten
Salt och peppar

Till servering:

Hemmagjord kebabsås
Frankful Ch**sedipp
Tortillas
Hackade tomater
Hackad gurka
Majs
Riven ost
Hemmaodlade ärtskott alternativt sallad (eller både och)
Ev nachos att ha på sidan

Rensa kycklingen så ni har munsbitar klara. Gör också kebabsåsen innan, så den hinner stå och dra medan du lagar maten och ställer fram.

Ta fram en stekpanna och ta lite olja i botten. Ta din vitkål och en osthyvel och hyvla ner (valfritt mycket) vitkål i stekpannan. Låt fräsa en kort stund innan du tillsätter kycklingbitarna. Häll i en skvätt grädde eller vatten så det inte kokar torrt och smaksätt med kebabkrydda. Låt puttra en kort stund medan allt annat ställs fram på bordet.

Kebabkryddad tacokyckling

Servera kebabkryddad tacokyckling som en vanlig fredagstaco. Ett tortillabröd, kycklingröran och sedan valfria grönsaker samt såser. Riktigt gott och kul med lite andra smaker som fredagsmiddag.

Kebabkryddad tacokycklingMaria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelRunStreak 1 år
Nästa artikelApril 2021

Kommentera