April 2021

-

Vips så var det ny månad igen och vi kan titta i backspegeln på april 2021. Var det en bra månad för dig? Något speciellt bra som hände som du gärna vill komma ihåg? Eller något mindre bra som hände som du vill försöka undvika? Jag brukar titta i backspegeln en gång i månaden och minnas främst de roliga sakerna som hänt, men också dra lärdom av de mindre bra.

Här kommer mina bästa inlägg under april 2021, dvs de inlägg som fått flest visningar:

Mitt besök på Absolut Home i Åhus tog topplaceringen den här månaden, gissningsvis börjar ni planera er semester? Ett väldigt bra besök där jag också kom ut som certifierad Cosmopolitan Master Shaker. Det ni!

Besök på Absolut Home

Som en kontrast till försommaren i Åhus så tog vår skidtur till Lyckans Läger en säker andraplats under april 2021. Men kontraster är sköna och det som gör livet!

En skidtur till Lyckans Läger

Andra inlägg under april månad, som jag personligen gillar lite extra mycket är dessa:

En grillostpytt med äpplekräm som går att ställa mitt på bordet både vardagar och fest. Riktigt gott! Och det är inte jättenoga vilka grönsaker ni tar, det mesta blir gott efter en stund i ugnen. Testa bara! Och laga med svensk grillost i stället för cypriotisk antibiotikaspetsad halloumi. Lika gott och bättre samvete!

Grillostpytt med äpplekräm

Mattrender på TikTok är roliga ibland och här är en så kallad TikTok-wrap. Ta fyra smaker ni gillar, lägg dem som fyra kvartar och vik ihop din tortilla som en macka.

TikTok wraps

Köttet ni ser i mitt högra övre hörn på TikTok-wrapen, är Carnitas. Och det är ett långkokt fläskkött, kokt i bland annat Coca-Cola. Lyxigt och extra gott som tacosmiddag.

Carnitas

En efterrätternas efterrätt är Creme Brulee som är Alvas favorit här hemma. En efterrätt som tar lite tid, men som egentligen är väldigt enkel att göra. Och såklart superlyxigt att servera en hemmagjord Crème brûlée.

Creme Brulee - en favoritefterrätt

Om vi ändå är inne på efterrätter, testa min krusbärsglass med Mascarpone. Med hemmakokt krusbärsmarmelad men det funkar garanterat med någon köpt sylt också.

Krusbärsglass med Mascarpone

Hemkokt marmelad och hembakta bagels – jag tror att allt som är hemmagjort är galet mycket godare än köpt. Så ta er tiden då och då, det är oftast inte svårt utan tar bara lite av er tid. Men den goda smaken kommer att göra er rättvisa till slut.

Hembakta bagels
Här ett Bagelsfika tillsammans med Alva på vår inglasade balkong.

En annan kul sak som hände under april 2021 var att Absolut släppte sommarens vodkasmak. Vattenmelon. Jag gjorde bla en Watermelon Collins som jag definitivt kommer att göra igen i sommar.

Watermelon Collins som fredagsdrink

Fokus i övrigt under april var att springa. Jag och Daniel springer varje dag sedan den 1 maj 2020, så det här var sista månaden innan ett helt år. Så fokus på RunStreak nummer 365 och till slut gick vi i mål! Även vi fortsätter springa inne på år 2 så har vi slutfört ett helt år med löpning varje varje dag – alltid minst 1,61 km (en engelsk mile). Värt att kriga för!

RunStreak 1 år
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKebabkryddad tacokyckling
Nästa artikelSmakbox Jubileum

Kommentera