Nu ska ni få en väldigt god glass! En krusbärsglass med Mascarpone kan vara den godaste glass jag har gjort hemma och jag kommer absolut att spinna vidare på temat med andra smaksättningar.
Jag hade en förpackning Mascarponeost hemma i kylen som jag behövde göra något med. Och det första som slog mig var att jag ville göra glass. Snart skön vår och kanske ett par sommardagar emellanåt, så då är det nice med hemmagjord glass i frysen. Jag gjorde krusbärsmarmelad tidigare i veckan, så smaksättningen var given.
Krusbärsglass med Mascarpone
Krusbärsmarmelad alternativt någon annan god sylt, gärna hemmagjord
2 1/2 dl vispgrädde 40%
250 g Mascarponeost
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
Ev minimaränger
Börja med vispa grädden fluffig. Blanda Mascarpone och kondenserad mjölk i en annan skål och tillsätt även krusbärsmarmelad. Rör sedan ner grädden i samma skål. Jag hade ett par dl minimaränger över som jag blandade ihop och blandade ner i glassen också.
Förbered en skål och lägg plastfolie på botten och upp längs väggarna. Häll ner glassmeten i plastfolien och täck sedan resterande plast över. Plasta sedan in hela skålen och ställ i frysen.
Vill ni hitta andra glassar jag har gjort så hittar ni min lista här.