TikTok wraps

-

En får tycka vad en vill om TikTok men det kommer väldigt mycket inspiration från TikTok också. Fastän jag inte kör TikTok själv så fick jag tidigare nys om den kända TikTok-pastan med fetaost och idag kommer nästa inspirationsinlägg. Idag tänkte jag berätta om TikTok wraps.

Det är egentligen inget recept utan mera ett smidigt sätt att vika ditt bröd eller din tortilla. Jag använde mig av tortillas, men jag vet att många använder Libabröd som är större.

Jag passade också på att göra av med lite rester, både hummusen och osten var på slutkanten – så en suverän resträtt. En liten slatt av det kombinerat med en liten slatt av det andra. Middagen serverad!

TikTok wraps

Lägg tortillabrödet på en skärbräda och skär ett snitt in till mitten. Lägg sedan på fyra olika fyllningar – här har jag valt hemmagjord hummus, ugnsstekta rotsaker, sallad direkt från en blandpåse och riven ost.

Vik sedan hummus-fyrkanten över rotsakerna, sedan hummus/rotsaker-paketet över salladen och till sist hela paketet över osten. Då har du ett paket perfekt att ha i handen och äta som en macka. Sallad och ost längst ut.

Vissa menar att den nu går att grädda i ett mackjärn för att osten ska smälta – men det funkar alldeles utmärkt precis som det är också.

TikTok wraps

Det var riktigt gott och roligt att göra mina TikTok wraps, så jag testade en till. Här fortsätter jag med hummus och rotsaker, men fortsatte med kallt Carnitas-kött och avslutade med både ostdipp (vegansk ostdipp från Frankful – den absolut godaste ostdippen! Köp den även om du inte är vegan. Tips Tips!) och riven ost.

TikTok wraps

Vik, vik och vik, sen är middagen klar.

TikTok wraps

Och det går såklart att ha på typ vad som helst på dina TikTok wraps. När jag kom hem igår så hade jag ingen ostdipp eller ost kvar, så jag tog fetaost istället – funkade lika bra.

Det går såklart att göra efterrätten på samma sätt, jag kan tänka mig glass, skivade jordgubbar, chokladsås eller nutella och sen kokoschips (de är lite större och ramlar sådeles inte ut lika lätt).

Det är ju inte helt tätt, så mitt tips – oavsett fyllning – är att äta ovanför en tallrik. Så ta fram experimentlusten och sätt igång att skapa goda TikTok wraps. Till dagens middag kanske?

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelLakritsdagen 2021
Nästa artikelBanankladdkaka med kolagrädde

Kommentera