Lakritsdagen 2021

-

Dags för en temadag igen, nämligen lakritsdagen 2021. En liite för god dag för att inte uppmärksamma tycker jag. Jag är dock lite tudelad gällande lakrits. Jag har aldrig något behov av att äta lakrits bara för att, men tar gärna en bit kvalitetslakrits ifall det bjuds. Från svenska Haupt Lakrits eller danska Lakrids by Bülow till exempel.

Mitt favoritgodis Lakrits
Denna burk lakrits med rosenvatten, köpt i Dubai

Alla mina lakritstips hittar du här: Lakrits

Men sen går det utmärkt att baka med lakrits, där gillar jag nog alla sorter. Senast gjorde jag en Silviakaka med lakritschokladglasyr. Silviakakan är en väldigt god kaka från början och blev inte sämre med chokladglasyr:

Silviakaka med lakritschokladglasyr

Gjorde även kärleksmums med lakrits lagom till Alla hjärtans dag – det blev väldigt uppskattat här hemma.

Kärleksmums med lakrits

Eller varför inte en lakritskladdkaka med citronganache? Lakrits och citron är otroligt gott tillsammans. Men ifall ni vill maxa lakritssmaken idag så har jag också en lakritskladdkaka med lakritsganache.

Lakritskladdkaka med citronganache

Eller, ifall ni har mera tid över idag, baka mina punschrullar med lakritschoklad. De tar lite tid, men är såå goda!

Punschrullar med lakrits

Ett annat tips är Lakrits- och hallonfudge, de har jag mest gjort till julens gottebord, men funkar såklart året runt! Det som skulle göra dem ännu finare är ifall ni silar bort hallonkärnorna. Tips tips!

Lakrits- och hallonfudge

Eller, ifall ni har äggvita över, så gör ni lakritsmaränger. Gott till väldigt mycket och går att spara i evigheter.

Lakritsmaränger

Men det är inte bara söta saker som går att smaksätta med lakrits. Förra året gjorde jag lakritsgravad lax som blev väldigt god enligt mig själv. Tips till närmare midsommar kanske?

Gravad lax med lakrits

Har ni tips på lakrits som jag bara måste prova? Antingen godis att äta direkt eller om jag ska baka något annat med lakrits? Eller för delen, att laga någon mat med lakrits – det hade kanske varit mest spännande. Kommentera gärna här nedanför.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Föregående artikelEgentid på Svartsjöarna
Nästa artikelTikTok wraps

Kommentera