Kärleksmums med lakrits

-

Kärleksmums är ju en jättegod kaka som alla gillar? Men frågan är ifall kärleksmums med lakrits blir snäppet ännu godare? Så satt jag och funderade i helgen och igår satte jag igång. Det blir mycket kaka, men det är smidigt att ha ett lager fikabröd i frysen inför årets vårvinter. Så här gjorde jag:

Kärleksmums:
5 ekologiska ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao av god kvalitet
1 – 1 1/2 msk lakritspulver
2 dl vatten
300 g smält smör
180 g lakritschoklad

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten. Tillsätt vatten och smält smör.

Klä en 40×30 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö över grovt hackad choklad. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

Kärleksmums med lakrits
Kärleksmums med lakrits

Chokladglasyr:
2 dl vispgrädde
180 lakritschoklad
ca 50 g mörka chokladknappar
Frystorkade hallon och lakritsströssel

Koka upp vispgrädde och låt svalna något. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna, gärna i kylen. Skär kakan i rutor och servera kärleksmums med lakrits som månadens godaste fikabröd!

Kärleksmums med lakrits
Kärleksmums med lakrits
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar