Tortellini med bacon och broccoli

-

Ett tips för vardagslyx eller fredagsmiddag. Både jag och Daniel jobbar på distans hemifrån, så vi sitter vid våra skrivbord här hemma hela dagarna. Under februari har det dessutom varit så kallt, så oftast har vi inte varit utanför huset förrän vi ska springa dagens Runstreak på kvällen. Igår var det dock en väldigt fin dag och vi kom ut på lunchen och fick på så sätt kvällen ledig. Vi tog därför en promenad in till stan och köpte både vin och middagsmat. Det slutade med en tortellini med bacon och broccoli som lillördagsmiddag.

Tortellini med bacon och broccoli

1 pkt färsk tortellini, jag valde smaken kyckling och bacon (för det var kort datum och halva priset)
1 paket bacon
1 stam broccoli
1 tomat
En skvätt BBQ-sås
ca 1 dl creme fraiche
En skvätt grädde
Salt och peppar

Ev färsk spenat och riven parmesan vid servering

Skiva baconet i mindre bitar och börja steka det i en stekpanna (alltid bäst resultat ifall du har en gjutjärnspanna). Dela under tiden broccolin i mindre bitar. Buketterna och sedan stammen i ännu mindre bitar (stammen är mera kompakt och behöver därför delas i småbitar för att hinna bli klara). Hacka tomaten i mindre bitar. Sätt också igång en pastakastrull. Och om ni har lust, häll upp ett glas vin, lite chips i en skål och härlig musik i högtalaren. Vardagslyx!

Tortellini med bacon och broccoli

Lägg ner broccoli och tomater, så de får fräsa en kort stund (jag tycker att det blir för mycket mättat fett från stekt bacon, så jag brukar lyfta ur baconet och låta dem rinna av på ett papper, och även torka ur stekpannan – men det är valfritt). Fyll på med bacon, creme fraiche och grädde och låt puttra ihop med en skvätt BBQ-sås medan pastan kokar.

När pastan kokat klart, häll av och häll ner pastan i samma stekpanna. Blanda runt så vi får lite pastasås på pastan.

Ta fram ett snyggt fat och lägg ett lager färsk spenat i botten. Häll över pastan och toppa med svartpeppar och ev riven parmesan. Ställ fram fatet på bordet och låt alla ta för sig.

Tortellini med bacon och broccoli
Tortellini med bacon och broccoli
Mitt eget handgjorda fat som jag gjort på keramikkursen


Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza Marias

Åh lasagne

Riktigt god lövbiff

Populära kategorier

Kommentera