Lunch på Hotell Funäsdalen

-

Sverige är fantastiskt vackert! Och det kanske krävs en Corona-pandemi för att skaka om oss och göra att vi faktiskt börjar se oss omkring på hemmaplan? Jag kanske bara talar om mig själv och att ni andra redan hittat alla fina platser i Sverige, men jag har iaf en bit kvar. Ett ställe som seglat upp senaste åren är fjällen i Härjedalen, en plats jag gärna skulle utforska mera. Vi var där för någon vecka sedan och åt en lunch på Hotell Funäsdalen.

hotell Funäsdalen

Hotell Funäsdalen är ett gammalt anrikt hotell ända sedan 1947, ligger mitt i byn och det enda året-runt-öppna hotellet i Funäsdalen. Rummen har enligt deras hemsida renoverats och det finns i olika standarder och prisklasser. Vi besökte hotellet då vi behövde äta en lunch och vi hade fått tips om just Hotell Funäsdalen.

hotell Funäsdalen
hotell Funäsdalen

Vid ingången så finns en reception men även en loungedel med soffor och eldstad. Jag älskar öppen eld och skulle kunna tillbringa många timmar där. Det passade oss utmärkt efter lunch, då vi båda hade jobbmöten som vi behövde närvara vid på distans.

hotell Funäsdalen

Men lunchen då? En trappa ner finns restaurangen och denna dag serverades både tomatsoppa och biff med potatisgratäng och bearnaisesås. Buffé, så det var bara att ta för sig av det en ville ha. Vi hittade ett fönsterbord och hade fantastiskt fin utsikt över Funäsdalssjön som denna dag badade i sol.

hotell Funäsdalen
hotell Funäsdalen
hotell Funäsdalen

En god lunch med biff, hemmagjord potatisgratäng, hemmagjord bearnaisesås och salladsbuffé. Tack vare att det var buffé så kunde vi ta om mera mat, och det gjorde vi. Både jag och Daniel. Till kaffet sedan så fanns en god chokladkaka – alldeles lagom stor. Mätta och belåtna så gick vi en trappa upp för våra respektive möten.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar