En avslappnad lördag är snart till sin ända och jag har passat på att vila en hel del. Det är högt tryck på mitt arbete och när jag sedan också håller ett högt tempo privat, så behövs vilodagarna emellanåt. Jag funderade länge om jag skulle hitta på något nytt att skriva om idag, men ibland är en gammal favorit ändå bäst. Jag hade tagit fram ett par kycklingfiléer från frysen imorse, vilket gjorde att jag lagade Club Sandwich som lördagsmys. En uppskattad middag från min familj.
2 kycklingfiléer
salt & svartpeppar
1 paket bacon
1-2 tomater
9 skivor valfritt bröd, idag hade jag vanlig franska
Färsk spenat
Trägrillspett för att hålla ihop din smörgås
Currydressing
1 dl crème fraiche
2-4 msk majonnäs
1-2 tsk curry
Ev gurkmeja för att få mera färg
1 finhackad vitlöksklyfta
Färskpressad citron- eller limejuice
Salt & peppar
En gnutta socker
Börja med dressingen: Blanda alla ingredienser till currydressingen och krydda med salt, peppar och lite socker. Ställ åt sidan och låt smakerna sätta sig.

Sätt ugnen på 175°C. Putsa och krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form (eller gör som jag, stek i din gjutjärnspanna och ställ in hela pannan i ugnen). Ställ in i ugnen med termometern i tjockaste kycklingen och grädda upp till 70 grader, ca 10 minuter. Ta ut och låt vila några minuter medan du förbereder resten.
Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Skär tomaten i tunna skivor. Stek brödskivorna gyllene i smör och skiva din kyckling i tunna skivor på snedden.

Club Sandwich som lördagsmys
Bygg ihop bröd, sallad, tomat, kyckling, dressing, bacon och bröd till en sandwich. Tre bröd, så det blir två lager med kyckling. Snygga gärna till din Club Sandwich genom att ringla ett par strängar balsamvinäger crema. Stick ner grillpinnar för att hålla ihop din smörgås och skär sedan diagonalt till två bitar. Servera ev mera sallad på sidan. Sätt er tillrätta och ät Club Sandwich som lördagsmys i lugn och ro.

