I slutet av förra veckan så hade Saga en kompis hemma som var känslig för laktos. Såklart ska kompisen kunna äta mat hemma hos en matbloggare, så jag gick all in för att hitta rätt. En av rätterna blev en kycklinggryta i kokosmjölk och havreris på sidan. Helt vanlig mat och inget som jag egentligen tänker som allergivänlig, men kokosmjölken är vegansk och därmed också laktosfri.
Den här rätten är också en väldigt snabb maträtt, så perfekt att ta till en vardag då alla ska ha god mat snabbt. På 20 minuter står middagen på bordet.
Kycklinggryta i kokosmjölk
1-2 kycklingfiléer
Olja att steka i
1 broccoli
1 burk wokgrönsaker (alt frysta wokgrönsaker)
1 burk kokosmjölk
0,5-1 msk röd currypasta
1 tsk riven ingefära
Salt
Servering:
Havreris (ett riktigt gott och klimatsmart alternativ från Sverige)
Laktosfri creme fraiche
Sweet chili-sås
Dela kycklingen i mindre bitar och ta fram en stekpanna. Dela även broccoli i buketter och mindre stambitar (stammen är mera kompakt och behöver därför delas i mindre bitar). Sätt även igång en kastrull för att koka havreris.
Stek kycklingen först och lägg sedan ner broccolibitar, wokgrönsaker och kokosmjölk. Låt stå och puttra tills havreriset är klart, ca 10 min. Smaksätt under tiden med currypasta och ingefära samt salt.
![Kycklinggryta i kokosmjölk](https://www.mariasmat.nu/wp-content/uploads/2021/02/kycklinggryta-i-kokosmjolk.jpg)
Servera din kycklinggryta i kokosmjölk tillsammans med havreris, creme fraiche och sweet chili-sås.
![Kycklinggryta i kokosmjölk](https://www.mariasmat.nu/wp-content/uploads/2021/02/kycklinggryta-i-kokosmjolk1.jpg)