Enkel och snabb fetaostpasta

-

Meatfree Monday idag och här kommer en enkel och snabb fetaostpasta som florerar bland mat-instagramkonton och på TikTok. Då jag sett flera göra samma rätt, så ville jag inte vara sämre. Resultatet blev just som rubriken, en enkel och snabb fetaostpasta som passar vilken dag i veckan som helst.

För två personer:

Valfri pasta för två personer
150 g fetaost
250 g cocktailtomater
Olja till formen
1-2 vitlöksklyftor
Oregano
Svartpeppar

Ta fram en ugnsform och sätt den på 250 grader. Ta även fram en ugnsform och sätt en pastakastrull på kokning. Ta lite olja i botten av din ugnsform och lägg fetaostblocket i mitten. Strö ut hela cocktailtomater runt om. Hacka vitlök och strö över tillsammans med oregano och svartpeppar.

Enkel och snabb fetaostpasta

Sätt in ugnsformen i ugnen och låt stå ca 10 min – samma tid som det tar att koka torr pasta. Ta ut formen och häll ner den kokta pastan. Rör runt, så den smälta fetaosten blandas med tomaterna och pastan. Toppa formen med mera oregano och svartpeppar.

Enkel och snabb fetaostpasta
Enkel och snabb fetaostpasta
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Lämna ett svar