Dags för mitt tredje och sista inlägg om semlor i Östersund. Nästa tisdag, den 16:e februari, är det fettisdag och jag hoppas att ni fått lite hjälp om vilken semla ni ska välja. Det är ändå charmigt med semmeltider och det engagemang semlor väcker. Alla har sina favoriter och de favoriterna är svåra att rubba på.
Denna gång har jag provsmakat semlor utanför Östersund och även en rawfood-semla, för att täcka in ett större område i både antal km och i smak. Men vi kör, eller hur? Mina tidigare tester hittar du här och här.
Klövsjö Stenugnsbageri
- Klassiskt utseende med trekantigt rejält lock och lagom florsocker på toppen
- Stor kompakt bulle med god smak av kardemumma
- Mandelmassa med bitar i, all mandelmassa i samma hål
- Lagom mycket grädde, kanske lite hårt vispad
- Pris: 40kr/st
Fröjas i Ås
- God kompakt bulle med pärlsocker på toppen.
- Ingen kardemummasmak, utan en mera neutral bulle
- Mandelmassa utan bitar
- God och lagom mycket grädde
- Pris: 44kr/st
Rawfoodsemla Eco-Caféet
- Rawfood-semla, helt vegansk
- Fri från gluten, animalier och raffinerat socker
- En liten semla men som mättar bra, lagom att äta en halv som fikabröd
- Pris: 60 kr/st