Semlor alltså, finns det en godare bulle? Och en stark tradition att äta endast runt fettisdagen. Jag ville testa mig igenom semlorna här där jag bor och här kommer ett första semmeltest Östersund. De här är de jag hunnit med hittills och jag kommer att komma med ytterligare semmeltester hos andra bagerier.
Fettisdagen är den 16:e februari 2021, så några veckor kvar. Här kommer mina tre första semlor:
Tages Konditori och kök
- Färsk och god fluffig bulle
- Mandelmassa med bitar i, den semla med minsta bitarna
- God grädde – den semla med minst grädde hittills
- Klassiskt utseende med trekantigt lock och väldigt lite florsocker
- Pris: 32 kr
Café Jaktstugan
- Färsk och god bulle, något mer kompakt i konsistensen
- Mandelmassa med bitar i
- God grädde, den semla med mest grädde hittills och kanske lite hårt vispad
- Runt lock med mycket florsocker
- Pris: 30 kr
Frejas Bakeri (via Jazzköket)
- Färsk god bulle, något mer kompakt i konsistensen
- Mandelmassa med bitar i, den semla med största bitarna i och även mest mandelmassa
- God fluffig grädde
- Runt lock med mindre mängd florsocker
- Pris: 49 kr