Ett sent inlägg idag, men denna rätt passar lika bra att äta som lördagsmiddag! En krämig pasta med lövbiff och champinjoner funkar alla helgdagar. Receptet har jag hittat hos Catarina som vann Decenniets mästerkock förra året och en väldigt duktig kock!
Så varsågoda, ett vackert fat fyllt av krämig pasta med lövbiff och champinjoner. Ett fat att ställa mitt på bordet och låta gästerna ta för sig.
400-500 g pasta, jag valde Rigatoni
300-400 g lövbiff
7-8 champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
1 klyfta vitlök
1 pak choi
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 tsk rödvinsvinäger
0,5 msk färsk timjan, hackad
smör, till stekning
rapsolja, till stekning
salt och svartpeppar
Strimla lövbiffen grovt. Salta, peppra och ställ åt sidan. Skär svampen i halvor och skiva sedan svampen, lägg svampen direkt i stekpannan. Skala, halvera och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och finhacka vitlöken. Strimla pak choi och lägg åt sidan.
Sätt igång en pastakastrull. Fräs svampen i en stekpanna, när svampen har släppt lite vätska och den kokat bort så tillsätter du smör. Låt fräsa några minuter. Tillsätt lök, vitök och paprika och låt fräsa till allt har mjuknat lite. Tillsätt crème fraiche, grädde, fond och rödvinsvinäger. Rör om och låt koka ihop några minuter. Rör i timjan och smaka av såsen med salt och peppar och lägg ner din pak choi.
Hetta upp en stekpanna, gärna av gjutjärn, med rapsolja. Lägg i den strimlade lövbiffen. Stek på hög värme snabbt, max någon minut (lövbiff kan bli segt ifall det får steka för länge). Vänd runt så att köttet får fin färg.
Blanda ner lövbiffen i såsen tillsammans med den nykokta pastan. Blanda om så såsen kommer runt både pasta och lövbiff. Häll upp hela härligheten på ett snyggt fat och ställ mitt på bordet. Servera gärna någon god sallad på sidan, jag valde en tomat och mozzarellasallad smaksatt med salt, peppar, balsamvinäger och olivolja.