Keramikkurs, en barndomsdröm

-

Våren 2020 fick jag chansen att förverkliga något som jag funderat på länge. Jag och Saga fick en plats på en keramikkurs och det kändes jätteroligt! Jag vet att jag provade keramik och även att dreja någon gång under mina skolår, och att jag tyckte det var roligt. Så en keramikkurs, en barndomsdröm som till slut gick i uppfyllelse.

Saga valde det förresten inte helt själv, utan jag kollade med Studieförbundet Vuxenskolan om jag fick hålla en plats tills jag frågat min dotter. Detta var strax före jul och Saga hade frågat vad jag ville ha i julklapp av henne. Jag önskade mig därför Saga-tid och att vi tillsammans skulle kunna gå denna keramikkurs. Hon sa ok, och då anmälde jag oss båda.

Keramikkurs
Keramikkurs

Det här var enda gången Saga provade att dreja, det var inte riktigt hennes grej. Men det gör ingenting, jag är bara glad att hon ville prova.

Jag gillar att dreja däremot och gjorde mina flesta keramikgods vid drejskivan. Men ett par saker vill jag visa, som jag gjorde på sidan om drejskivan. Muggen, som var min första grej jag gjorde och fick klar, är min favoritmugg! Så god att dricka kaffe ur, så jag vill inte ha någon annan.

Keramikkurs

Jag gjorde också ett serveringsfat som jag blev såå nöjd med. Ni har redan sett ett par bilder med fatet på och det kommer att bli fler.

Keramikkurs
Keramikkurs
Tanken var att fatet skulle bli jämnt blått, men jag gillar att det fick en mera rough style

Här nedan ser ni hela min samling keramikgods. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha allt till, men då jag gjort dem själv, så är de otroligt kära för mig.

Keramikkurs
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera