Stekpannebröd med bakpulver

-

Hittade ett recept på stekpannebröd med bakpulver inne hos Linda som jag inte kunde låta bli. Det är så gott att äta varmt nygräddat bröd och extra smidigt då det inte behöver jäsa. Perfekt i semestertider och kanske helst i en stuga där en har lite mindre förutsättningar.

För sex bröd i tekake-storlek:

50 g smör, rumsvarmt
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl (det går också att ta 5 dl vetemjöl)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl filmjölk, mjölk eller naturell yoghurt

Smör & Rapsolja för stekning

Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt. Blanda smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en lätt kladdig deg. Rulla degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

Rulla degen till en rulle och skär degen i 6 bitar. Kavla ut (eller tryck ut med hjälp av fingrarna) degbitarna till rundlar, 3–4 mm tunna på ett mjölat bakbord.

Stekpannebröd med bakpulver
Stekpannebröd med bakpulver

Värm upp en stekpanna, helst i gjutjärn på hög medelvärme. Ta i Smör & Rapsolja och lägg ner ett bröd för gräddning. Vänd brödet när det får bruna fläckar, någon minut på varje sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.

Stekpannebröd med bakpulver
Stekpannebröd med bakpulver
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera