Grillad spetskål med vitlökssmör

Ett väldigt gott tillbehör till grillmiddagen, är att göra grillad spetskål med vitlökssmör. Jag har läst om grillad spetskål på många ställen men i helgen gjorde jag mitt första försök. En omtyckt premiär och hela spetskålen gick åt. Vi lovade också att snart göra om det:

1 spetskål
50 g smör
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Hacka vitlöksklyftan och mät upp smöret. Smält smöret (det går utmärkt i en liten ugnsform direkt på grillgallret).

Dela spetskålen i fyra delar, var noga med att få en bit av botten så kålbiten håller ihop. Lägg en skuren sida ner mot grillen och låt den bli grillad, vänd till nästa skurna sida och låt även den bli grillad. Vänd kålbiten ”på ryggen” och flytta den till mera indirekt värme. Pensla med det smälta vitlökssmöret då och då och försök att få ner smör mellan kål-lagren.

Låt grilla ca 15 min, så kålen hinner bli mjuk. Servera grillad spetskål med vitlökssmör i en form och skär i mindre bitar.

Grillad spetskål med vitlökssmör
Grillad spetskål med vitlökssmör

Kommentera