Svinnsmart soppa för 10 kr

-

Jag ogillar att kasta mat utan försöker alltid att laga och äta upp allt som jag köper hem. Det är det bästa för miljön och det är det bästa för min plånbok. Idag svängde vi förbi Willy’s och då brukar jag titta i deras svinnsmarta lådor. Varor som är på väg att gå ut i tid och jag hittade ingredienser till en svinnsmart soppa för 10 kr per person.

För det första så har Garant (Axfood’s egna märke) gjort en soppmix av bland annat grönkål och broccoli, där ingredienserna redan är svinningredienser. Alltså det är delar av grönsaken som brukar kastas bort, såsom broccoli- och grönkålsstammen. Det har de samlat i en egen påse och märkt som en soppmix.

När den redan billiga påsen dessutom var på utgångsdatum, så har de satt ner priset med 50%. Jag köpte alltså denna soppmix för 12,45kr och det var beräknat för två personer = 6,20 kr/person. Väl hemma så la jag till lite olivolja, en vitlöksklyfta och en buljongtärning, så jag uppskattar att priset till slut blev knappt 10kr/portion. Det är ett svårslaget pris för en god middag.

Svinnsmart soppa för 10 kr

Svinnsmart soppa för 10 kr

350 g soppmix
Olivolja
1 vitlöksklyfta
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
Salt & peppar

Ta lite olivolja i en kastrull och sätt på spisen. Hacka vitlöken och lägg ner tillsammans med hela soppmix-påsen och låt fräsa knappt 5 min. Fyll på med vatten och buljongtärning och låt koka i ca 10 min. Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar. Klart med en vegansk soppa!

För att göra det lite godare, så lät jag 2-3 msk riven parmesanost smälta ner i den varma soppan och rörde runt. Vid servering, så serverade jag lite creme fraiche och solrosfrön och även ett vitlöksbröd. Det gör att middagen blev något dyrare, men fortfarande väldigt billig. Och väldigt svinnsmart!

Ev vid servering:
2-3 msk riven parmesanost
Creme fraiche
Solrosfrön
Vitlöksbröd

Svinnsmart soppa för 10 kr
Svinnsmart soppa för 10 kr

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera