Chokladvåfflor som semesterbrunch

-

Våfflor är väl alltid gott? Inte bara på våffeldagen i mars? Jag tycker det i alla fall och lyxade till med chokladvåfflor som semesterbrunch tidigare idag. Våffelreceptet har jag hittat inne hos Ica och bara kopierat, och vi fick ihop 9 st våfflor.

100 g smör
100 g hackad mörk choklad
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl kallt vatten

Stekta bananer:
1 msk smör
2 bananer

Till servering:
Stekta bananer
Chokladglass, jag hade kvar av min veganska chokladglass vilket passade väldigt bra ihop.

Smält smöret och blanda ner hackad choklad alternativt chokladknappar. Blanda torrvaror i en bunke och tillsätt ägg, mjölk och kallt vatten. Vispa ihop till en jämn smet. Rör ner chokladsmöret.

Grädda våfflor i våffeljärn. Lägg på galler så håller de sig frasiga. Under tiden hinner du steka på dina bananer.

Sätt igång en stekpanna och ta i smör. Dela bananerna på hälften och sen på längden (så du får fyra bananbitar) och stek i smör på låg värme tills de får lite färg.

Till servering: Servera våfflorna med stekt banan och glass. Vi provade också att servera med jordnötssmör och hallon (det blev lite torrt, så lite glass även på de här bitarna).

Chokladvåfflor som semesterbrunch
Chokladvåfflor som semesterbrunch
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kladdkaka som snygg dessert

Skumtomtefudge Pearadise

Café Loftet i Funäsdalen

Fransk löksoppa

Populära kategorier

Lämna ett svar