Våfflor är väl alltid gott? Inte bara på våffeldagen i mars? Jag tycker det i alla fall och lyxade till med chokladvåfflor som semesterbrunch tidigare idag. Våffelreceptet har jag hittat inne hos Ica och bara kopierat, och vi fick ihop 9 st våfflor.
100 g smör
100 g hackad mörk choklad
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl kallt vatten
Stekta bananer:
1 msk smör
2 bananer
Till servering:
Stekta bananer
Chokladglass, jag hade kvar av min veganska chokladglass vilket passade väldigt bra ihop.
Smält smöret och blanda ner hackad choklad alternativt chokladknappar. Blanda torrvaror i en bunke och tillsätt ägg, mjölk och kallt vatten. Vispa ihop till en jämn smet. Rör ner chokladsmöret.
Grädda våfflor i våffeljärn. Lägg på galler så håller de sig frasiga. Under tiden hinner du steka på dina bananer.
Sätt igång en stekpanna och ta i smör. Dela bananerna på hälften och sen på längden (så du får fyra bananbitar) och stek i smör på låg värme tills de får lite färg.
Till servering: Servera våfflorna med stekt banan och glass. Vi provade också att servera med jordnötssmör och hallon (det blev lite torrt, så lite glass även på de här bitarna).