Utflykt till Fettjeåfallet

-

Första helgen i juli tillbringade vi en helg i Klövsjö. Vi gjorde och upptäckte massor i den lilla byn, men grundanledningen till vårt besök var en önskan att göra en utflykt till Fettjeåfallet. Ett vattenfall som faller hela 60 meter, så det faller hög höjd, uppdelat på två etapper. Det är väldigt vackert på bild och en utflykt jag varit sugen på länge.

Från Klövsjö by åker vi vidare mot Klövsjö skidområde och svänger in där. Vi åker förbi och fortsätter ca fem km på andra sidan om Klövsjön. Vi kommer till en parkering och en skylt om att vi är på rätt plats. Från parkeringen är det en kort promenad på ca 2 km upp till fallet.

Utflykt till Fettjeåfallet

Här får vi också läsa om att de välbyggda trapporna är byggda med sten från nordvästra Jämtland och ditlagda av sherpas från Nepal.

Utflykt till Fettjeåfallet

Även en nyttig påminnelse om Allemansrätten, vad vi får göra i naturen men framför allt vad vi inte får göra. Tänker att många behöver en påminnelse då och då.

Allemansrätten

Vi börjar vår promenad med kängor på och det är en enkel start med välgjorda stigar. Ganska tidigt stannar vi vid en bänk och ett litet forsande vatten och tar bilder.

Utflykt till Fettjeåfallet
Maria Fettjeåfallet

Ganska snart kommer vi till första bron och går över. Vattnet rundar en liten skogsö precis innan bron och forsar sedan vidare ner mot Klövsjön

Utflykt till Fettjeåfallet

Vi går vidare och kommer så till de omtalade trapporna som har lagts för att förbättra framkomligheten till Fettjeåfallet. Jag håller med, riktigt snygg trappa till utseendet och riktigt snyggt gjort. Arbetarna från Nepal vet bevisligen hur en ska bygga trappor på branta sluttningar.

Utflykt till Fettjeåfallet

Bro nummer två och vi börjar närma oss själva fallet. Efter denna bro så har Vemdalen inte hunnit restaurera leden ännu, men det är på gång så fort de har både pengar och möjlighet.

Utflykt till Fettjeåfallet

Ett par hundra meter förbi bro nr två kommer vi till en rastplats och vi får syn på fallet. Det är fler besökare på plats som tagit chansen till en paus och som också berättar om två st lindansare som håller till ovanför fallet.

Utflykt till Fettjeåfallet

Vi går närmare och kommer till foten av fallet. Det är otroligt vackert och vi stannar en lång stund. Fotograferar och bara mår gott! Vi hamnar också under linan som lindansarna försöker balansera på. Tack och lov är de säkrade med både sele och linor, så då de tappar balansen så ramlar de bara sin egen längd – och detta har de också tränat på, för de tar sig raskt och smidigt upp på linan igen och fortsätter.

Utflykt till Fettjeåfallet
Lindansare Fettjeåfallet

Lite porträttfoton även på mig intill fallet.

Maria Fettjeåfallet
Maria Fettjeåfallet

En väldigt fin utflykt till Fettjeåfallet och jag kommer gärna tillbaka en annan gång! Vi har bara 10 mil från Östersund till Klövsjö, så en enkel dagstripp och en kort promenad. Ta med fika och passa på att ta ett stopp vid rastplatsen, eller ända uppe vid fallets botten.

Hitta hit: Fettjeåfallet

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelChokladvåfflor som semesterbrunch
Nästa artikelBrynt smör-smör

Kommentera