Ni kanske har sett Bregott’s små askar med Bregott Havssalt och Bregott Brynt Smör? De är båda väldigt goda men ärligt talat ganska dyra också. När jag var hos min bror med familj förra veckan, så smält med min svägerska smör då vi missförstod varandra och vi stod där med en kastrull smält smör. Vad gör en med en kastrull smält smör? Jo, vi ställde det på spisen igen och testar att göra hemmagjort brynt smör-smör.
50 g smör
Ev flingsalt
Det fick puttra i samma kastrull (sätt på ett lock så det inte stänker) tills det slutar puttra. Skaka kastrullen då och då. Ta kastrullen av värmen och låt svalna, blanda ev ner lite flingsalt. Häll över i någon liten låda och ställ in i kylskåpet för att stelna.
Efter ett par timmar så har smöret stelnat, och det går att använda för att bre sin macka. Jag hade en bit tunnbröd och även de sista småbitarna av en brieost.
Såå gott med hemmagjort brynt smör-smör. Testa bara! (fungerade alldeles utmärkt tillsammans med en glas bubbel en fredagkväll)