Älgfärsjärpar BBQ

-

Coop skickar ut en medlemstidning med jämna mellanrum, och i varje nummer finns en sida med Barnens bästa. I en tidigare tidning så hittade jag Barnens bästa spett med tzatziki och hade lite älgfärs i frysen. Jag gjorde alltså om receptet en aning och gjorde älgfärsjärpar BBQ istället.

Grundreceptet i Coop’s tidning är med vegetarisk formbar färs gjord på ärta och det hade jag gärna provat. Men jag hade också färs i frysen, som behövde göras åt. Jag valde att späda ut älgfärsen med fläskfärs, då älg är ett magert kött. Ett väldigt enkelt recept, så ett bra recept att sätta i händerna på era barn:

Älgfärsjärpar BBQ:
300 g älgfärs
100 g fläskfärs
1/2 dl BBQ-sås
Salt & peppar

Tzatziki:
1/2 gurka
3 dl naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar

Valfri potatis, vi hade dels kokt färskpotatis men även lite sötpotatisstrips
Någon sallad, denna gång skivade jag bara upp resterande gurka

Älgfärsjärpar BBQ:

Börja med potatisen. Antingen koka potatis eller att sprida ut någon ugnspotatis på en ugnsform och stoppa in i ugnen.

Tzatziki: Dela din halva gurka på hälften (på längden) och skrapa ut det blöta innanmätet. Riv resterande bit gurka på ett grovt rivjärn ner i en skål. Tillsätt yoghurt och blanda om. Hacka en vitlöksklyfta fint och blanda ner i din tzatziki. Smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Ta ner din färs i en bunke och häll på BBQ-sås. Blanda om. Sätt en stekpanna på medelvärme på spisen och ta smör i botten. Forma järpar med händerna och lägg ner i stekpannan. Snurra dem då och då, så de blir stekta runt om. Då jag hade fläskfärs i mina järpar, så ville jag steka dem helt igenom.

Ta upp dina järpar och lägg på en tallrik. Täck över och fortsätt med resterande järpar i stekpannan.

Servera dina älgfärsjärpar BBQ med tzatziki, valfri potatis och någon sallad.

Älgfärsjärpar BBQ
Älgfärsjärpar BBQ
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBrynt smör-smör
Nästa artikelBlåbärskladdkaka

Kommentera