Älgfärsjärpar BBQ

Coop skickar ut en medlemstidning med jämna mellanrum, och i varje nummer finns en sida med Barnens bästa. I en tidigare tidning så hittade jag Barnens bästa spett med tzatziki och hade lite älgfärs i frysen. Jag gjorde alltså om receptet en aning och gjorde älgfärsjärpar BBQ istället.

Grundreceptet i Coop’s tidning är med vegetarisk formbar färs gjord på ärta och det hade jag gärna provat. Men jag hade också färs i frysen, som behövde göras åt. Jag valde att späda ut älgfärsen med fläskfärs, då älg är ett magert kött. Ett väldigt enkelt recept, så ett bra recept att sätta i händerna på era barn:

Älgfärsjärpar BBQ:
300 g älgfärs
100 g fläskfärs
1/2 dl BBQ-sås
Salt & peppar

Tzatziki:
1/2 gurka
3 dl naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar

Valfri potatis, vi hade dels kokt färskpotatis men även lite sötpotatisstrips
Någon sallad, denna gång skivade jag bara upp resterande gurka

Älgfärsjärpar BBQ:

Börja med potatisen. Antingen koka potatis eller att sprida ut någon ugnspotatis på en ugnsform och stoppa in i ugnen.

Tzatziki: Dela din halva gurka på hälften (på längden) och skrapa ut det blöta innanmätet. Riv resterande bit gurka på ett grovt rivjärn ner i en skål. Tillsätt yoghurt och blanda om. Hacka en vitlöksklyfta fint och blanda ner i din tzatziki. Smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Ta ner din färs i en bunke och häll på BBQ-sås. Blanda om. Sätt en stekpanna på medelvärme på spisen och ta smör i botten. Forma järpar med händerna och lägg ner i stekpannan. Snurra dem då och då, så de blir stekta runt om. Då jag hade fläskfärs i mina järpar, så ville jag steka dem helt igenom.

Ta upp dina järpar och lägg på en tallrik. Täck över och fortsätt med resterande järpar i stekpannan.

Servera dina älgfärsjärpar BBQ med tzatziki, valfri potatis och någon sallad.

Älgfärsjärpar BBQ
Älgfärsjärpar BBQ

Kommentera