Dags för ett enkelt och gott fika igen va? Och dags för en kladdkaka igen va? Jag gillar verkligen mina olika kladdkakor, gärna smaksatta med något bär eller frukt (vad räknas förresten rabarber som?). Du hittar mina olika kladdkakor här. Men en som jag inte provat, är blåbärskladdkaka. Det hörs på namnet att det bara måste bli en god kaka, så jag svängde ihop en på torsdagskvällen.
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma (allra godast ifall du mortlar själv)
1 3/4 dl vetemjöl
Ca 1 1/2 dl blåbär, färska eller frysta
Sätt ugnen på 175 grader och smöra en springform, alternativt spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
Smält smöret i en kastrull och blanda ner hackad vit choklad, alternativt chokladknappar (som många gånger är billigare att köpa).
Fortsätt att blanda ner ägg, socker, vaniljsocker och kardemumma. Mät upp och blanda ner vetemjöl. Häll ner i springformen och strö blåbär på toppen. Sätt i ugnen ca 25 min, ta ut den innan den stannat helt.
Servera din blåbärskladdkaka med vispad grädde eller glass och njut av sommaren!